Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Verified by Visa och MasterCard SecureCode

Verified by Visa respektive MasterCard SecureCode är en kostnadsfri tjänst som innebär att du identifierar dig med ett lösenord i samband med att du använder ditt kort på internet.

Lösningen har utvecklats av Visa och MasterCard och är en global standard. Du som har ett Visa-kort ansluter ditt kort till Verified by Visa och du som har ett MasterCard-kort ansluter ditt kort till MasterCard SecureCode. Två olika namn för samma lösning.

 

Så här fungerar tjänsten

För att kunna ansluta ditt kort till tjänsten måste du har tillgång till internetbanken privat med säkerhetsdosa. Tjänsten kan i nuläget anslutas till produkterna Bankkort Visa, Bankkort Visa 2, Bankkort Visa Mer, Bankkort MasterCard, Världsnaturkortet Bankkort MasterCard, Bankkort Business och samtliga av bankens betal- och kreditkort utgivna av EnterCard. För närvarande omfattas inte Swedbank American Express.

När du är inloggad med säkerhetsdosa i internetbanken privat väljer du en hälsningsfras och ett lösenord som du vill använda i samband med att du handlar. Regler för hur dessa ska vara utformade finner du på anslutningssidorna i internetbanken.

Så snart du anslutit ditt kort till tjänsten kan du börja använda ditt lösenord i samband med köp på internet hos anslutna butiker. Titta på butikens hemsida efter loggorna för Verified by Visa respektive MasterCard SecureCode för att se om butiken är ansluten. Vill du veta mer om tjänsten kan du läsa de frågor och svar som vi sammanställt. En länk till dessa finns till höger på denna sida.

 

Råd och tips

- Titta gärna på vår demo som visar hur det går till att använda tjänsten i samband med köp. En länk till demon hittar du till höger på denna sida.
- Läs gärna igenom Frågor och svar
- Om du har ett bankkort från Ålems Sparbank rekommenderar vi att du ansluter ditt kort även till e-kort. Då kan du använda e-kort och känna dig trygg även när du handlar i butiker som inte kan erbjuda Verified by Visa respektive MasterCard SecureCode.

 

Mer information


Har du frågor om tjänsten är du alltid välkommen att kontakta oss på kontoret eller att ringa telefonbanken personlig service på telefonnummer 0771-22 11 22.

 

Så här skaffar du tjänsten

- Logga in med säkerhetsdosa till internetbanken

- Gå till Beställ tjänster eller Kortöversikt

- Välj Anslut kort till/administrera uppgifter Verified by Visa/MasterCard SecureCode

 

Pris

Tjänsten kostar dig inget extra utan ingår i den ordinarie årsavgiften för ditt bankkort

 

Ålemskortet

Har du Ålemskortet ansluter du dig till MasterCard SecureCode via en speciell registreringssida, mer information om hur det går till finns på länken nedan.

 

Anslut ditt Ålemskort till MasterCard SecureCode

Stäng Skriv ut