Hoppa till textinnehållet

Spara smart till barn – 3 tips

 1. Barnspara varje månad

  När du månadssparar blir sparandet verkligen av. Det behöver inte vara några stora summor. Även ett par hundralappar varje månad kan göra stor skillnad över tid.

 2. Barnspara i fonder

  Med tanke på den långa sparhorisonten – barn ska bli vuxen – kan det vara bra att spara i fonder och ge pengarna möjlighet att växa. Jämför med ett sparkonto där pengarna i princip inte växer alls.

 3. Kom igång själv eller få rådgivning

  Har du koll på fonder och vill komma igång själv? Välj då Spara i fonder när du är inloggad i internetbanken. Vill du få  automatisk rådgivning om en fond att barnspara i? Välj då Spara till barn.

  Månadsspara till barn

Så mycket pengar kan det bli

Om du månadssparar 500 kronor på konto har du efter 18 år 108 000 kronor. 

 

Om du istället månadssparar 500 kronor i fonder och den årliga avkastningen är 6 %, då har du efter 18 år närmare 200 000 kronor.

 

Här nedanför kan du testa själv hur mycket ditt sparande kan växa.

Graf som visar avkastningen i fonder och på konto

Frågor och svar om barnsparande

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och Sparbankerna och ska betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank påminner om att investeringar på kapitalmarknaden är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker.